Evlerimizin, dışarıdaki tehlike ve stres dünyasıyla yüzleşmek için dinlenebileceğimiz ve yenilenebileceğimiz güvenli bir sığınak olması gerekiyor. Maalesef, evinizde sizi hasta edebilecek, göremeyebileceğiniz tehlikeler var. İzmir Temizlik olarak biz bunları Evinizde Sizi Hasta Ettiren 11 Şey olarak bir araya toplayı sizi bilgilendirme çalıştık.
Baş ağrısı, nefes alma sorunları veya sindirim sorunları yaşıyorsanız, sorunlarınıza neden olabilecek bu 11 şeye bir göz atın. Şu anda hasta olmasanız bile, küçük çocuklarınız varsa veya evinizde solunum veya bağışıklık sistemi zayıflamış biri varsa, İzmir Temizlik Şirketi bu sorunların tümünü çözmek için sizin yanınızda
Evinizde Sizi Hasta Ettiren 11 Şey Nelerdir Başlıyoruz.
1.Evinizde Sizi Hasta Ettiren 11 Şey’in İlki Küf
Küfler, dünyadaki hemen hemen her iklimde bulunur. Ancak banyolarımız, çamaşır odalarımız ve bodrum katlarımız gibi sıcak ve nemli ortamlarda küfler büyüyerek çoğalarak sağlığınız için tehlikeli olabilecek bir koloni oluşturabilir. Evlerdeki küflerin çoğu, küf gibi bir yüzey küfüdür, diğerleri ise evinizin yapısına nüfuz ederek kararsız hale getirecek siyah veya yeşil küf olabilir.
Her türlü küf, solunum sistemlerini tahriş edicidir ve bağışıklık sistemi zayıf olanlar için büyük sorunlara neden olabilir. Bu nedenle , evinizin her yüzeyinden küfü tespit etmek ve çıkarmak çok önemlidir .
Hemen Arayın : 0232 362 18 58
2. Evinizde Sizi Hasta Ettiren 11 Şey Klima ve Isıtma
Konfor arayışımızda çoğu evde merkezi ısıtma ve soğutma sistemi (HVAC) kullanılmaktadır. Ve sistemi kullanma maliyetini korumak için, sızdıran kapıları ve pencereleri kapatarak evlerimizi daha enerji verimli hale getirdik. Bu cüzdanlarımız için ideal olsa da, özellikle solunum hastalığı olanlar için sağlığımız için tehlikeli olabilir.
HVAC sistemleri temiz havayı çekmez, sadece içerideki toksinleri bırakarak iç havayı filtreler ve geri dönüştürür. Bunlar sigara dumanı, radon gazı, küf, temizlik kimyasalları, uçucu organik bileşikler ve karbon monoksit içerebilir . Birçok evde, iç ortam havası dışarıdaki havadan daha fazla kirlenebilir.
Oda klimaları kullanan evler için, filtreler ve havalandırma delikleri sık sık temizlenmedikçe, bunlar genellikle küf ve küf sporu kaynaklarıdır. Şömineler ve oda ısıtıcıları ayrıca solunum sistemlerini tahriş eden partiküller yayar.
Evinizdeki hava kalitesini iyileştirmek için:
- Mümkün olduğunda pencere ve kapıları açarak biraz temiz hava getirin.
- Banyo yaparken veya yemek pişirirken iç havayı çıkarmak için havalandırma fanları kullanın.
- Toksik temizlik kimyasallarının kullanımını sınırlayın.
- Her türlü iç mekanda sigara içilmesini yasaklayın.
- Havadan havaya ısı değişim sistemi kurun.
3.Evinizde Sizi Hasta Ettiren 11 Şey Banyolarınız
Banyolar, küf oluşumunu, insan vücudu toprağını ve atığını ve kişisel bakım ve temizlik ürünlerinden gelen kimyasalları destekleyen ısı ve nemle dolu küçük alanlardır. Sağlık tehlikeleri neredeyse her yüzeyde ve havada gizlidir.
En büyük sağlık tehlikeleri şunlardan gelir:
- Yüzeylerde E.coli ve virüs gibi bakteriler bırakan yanlış temizlik ve el yıkama.
- Sporcunun ayağı gibi bakteri ve mantarları yayabilen havlu ve banyo paspaslarının ortak kullanımından kaynaklanan çapraz kontaminasyon .
- Sert temizlik kimyasalları, sprey oda spreyleri, mumlar ve yağ difüzörlerinin kullanımıve taze havayı sınırlandırmak.
- Kötü su kalitesi
Banyo Temizliğiniz Emin Ellerde
4.Oturma Odanız
Oturma odası ya da aile odası ev ve misafirler herkes tarafından kullanılmak sürü alır. Orada atıştırırız, orada evcil hayvanlarla oynarız , ayaklarımızı orada dinlendiririz ve eğlence sistemlerini kontrol etmek için birçok uzaktan kumandayı kullanırız. Bakteriler dahil her şeyi toplayıp paylaşabileceğiniz bir yer.
Oturma odasındaki en büyük suçlulardan biri şu uzaktan kumandalardır. Herkesin elleri temiz mi? Birçok hastalık üreten bakteri ve virüsler bu yüzeylere tırmanabilir ya. Elektronik cihazlar için onaylanmış bir dezenfektan mendille temizlemek için zaman ayırın.
Bir sonraki en büyük sorun, dış kirleticiler ve tozdur. Herkesin ayakkabılarını kapıda çıkarması, dışarıdaki sorunların girmesini engelleyecektir. Düzenli olarak HEPA filtreli iyi bir vakum kullanmak ve sık sık toz almak alerjenleri kontrol altında tutacaktır.
5.Yatak odalarınız
Yatak odaları dinlenmek ve vücudumuzu yenilemek için emekli olduğumuz yerlerdir. Ne yazık ki, sadece uykunuzu değil, sağlığınızı da etkileyen tehlikelerle doludurlar .
En büyük suçlu yatağınızdır. Düzgün temizlenmeyen yastık ve şilteler, döktüğümüz cilt hücrelerinin partikülleri ve o cildi besleyen toz akarları ile doldurulur. Akarlar, birçokları için şiddetli bir alerjik reaksiyon oluşturabilir. Sık ve doğru şekilde yıkanmayan çarşaflar , enfeksiyonlara ve hastalığa neden olabilecek Salmonella ve E. coli gibi bakteriler içerir.
6.Gıda İşleme
Gıda kaynaklı hastalıklar, hayatımızdaki en yaygın sağlık tehlikeleri arasındadır. Çoğu insan için birkaç saat sindirim rahatsızlığı yaşatırlar ancak ciddi sorunlara ve hatta ölüme neden olabilirler.
Satın aldığımız yiyeceklerin bir kısmı güvenli olmasa da, sorunların çoğu, yiyecekler eve vardığımızda güvenli bir şekilde pişirilip işlenmezse ortaya çıkar. Uygun olmayan sıcaklıklar, saklama, yıkama ve çapraz bulaşma özellikle çocuklar ve bağışıklık sistemi zayıflamış herkes için tehlikelidir.
7.Mutfağınız
Mutfakta gıda güvenliğinin yanı sıra başka tehlikeler de vardır. Düzenli olarak temizlenmeyen lavabolar, tahliye açıklıkları ve çöp öğütücüler, E. coli dahil bazı koliform bakteri türlerinin bir petri kabıdır.
Herhangi bir kesme tahtası kullandığınızda, bakterileri barındırabilecek mikroskobik kesikler oluşur. Çapraz kontaminasyonu önlemek için mahsul ve etler için ayrı tahtaların kullanılması özellikle önemlidir.
Kullandığınız temizlik araçları bile yarardan çok zarar verebilir. Süngerler ve bulaşık bezleri Salmonella ve E. coli’yi barındırabilir ve bunları mutfak tezgahlarını silmek için kullanmak bakterileri basitçe yayar. Düzgün ve sık temizlik şarttır.
8.Garajınız
Bir bağlanmış garaj çözücüler, boyalar, böcek ilaçları ve otomotiv ürünleri orada saklanır sorunlara neden olabilir. Sızdıran veya aşınmış kaplar, kimyasalların hava ile reaksiyona girmesine ve daha az kararlı ve daha aşındırıcı hale gelmesine neden olur. Açılmış kaplar, yaşam alanlarınıza bağlı olmayan havalandırmalı bir alanda saklanmalıdır.
Yakıtın yanmasından kaynaklanan karbon monoksit burun tarafından tespit edilemez ve sessiz bir katildir. Garajda arabalar çalışıyorsa veya kullanılan petrol yakıtlarını yakan aletler varsa, hava akışını artırmak için tüm kapıları ve pencereleri açık tutun.
9.Sert Temizlik Kimyasalları
Sert temizlik kimyasalları cildi aşındırabilir, solunum sorunlarına neden olabilir ve hamile kadınlar için tehlikelidir. Klorlu ağartıcı ve amonyağın karıştırılması gibi bazı kimyasalların kullanılması, çok hızlı bir şekilde ölüme neden olabilecek zehirli dumanlara neden olabilir.
Güçlü bir ürün kullanmanız gerekiyorsa, talimatları her zaman dikkatlice izleyin, pencereleri açın ve hava akışını artırmak için bir fan kullanın. Önce insanlar ve evcil hayvanlar için çok daha az toksik olan daha doğal temizlik yöntemlerini tercih edin.
10.Eski Yapı Malzemeleri
Neyse ki, ev inşaat malzemelerinin tehlikeleri hakkında çok şey öğrendik. Bununla birlikte, daha eski bir evde yaşıyorsanız, daha eski, güvenli olmayan materyallere dikkat etmeniz çok önemlidir.
1940’tan önce inşa edilen neredeyse tüm evler kurşun boya içerir. Kurşun boya ufalanmadığı veya soyulmadığı ve birkaç kez lateks boya ile kaplandığı sürece güvenlidir. Kurşun boyalı yüzeyleri uygun koruyucu havalandırma maskeleri olmadan çıkarmaya veya zımparalamaya çalışmayın.
Kurşun sıhhi tesisat boruları: Eski borulardaki kurşun su sistemlerine sızarak zehirlenmeye neden olabilir. Çocuklar ve bağışıklık sistemi zayıflamış olanlar en savunmasız olanlardır.
Vinil döşeme: 1972’den önce inşa edilen evlerde çoğu vinil karo döşeme asbest içerir. Bu döşeme çatlamışsa veya kaldırmaya çalışırsanız, asbest havaya salınır.
Asbest: Asbest, 1970’lerin sonlarına kadar yalıtım gibi ev yapımı malzemelerden yasaklanmadı. Materyal hala iyi durumdaysa ve ufalanmıyorsa, özellikle tehlikeli değildir. Sorun, hasar gördüğünde veya çıkarıldığında ve parçacıklar havaya uçtuğunda ortaya çıkar. Asbest çıkarmadan önce bir profesyonele danışın.
11.Duvardan duvara halı
Duvardan duvara halı, bir yatak odası veya yaşam alanında rahatlatıcıdır, ancak aynı zamanda bir bakteri ve kir mıknatısıdır. Alerjisi olanlar için halıdaki toz, toz akarları, evcil hayvan tüyleri solunum sorunlarına ve cilt sorunlarına neden olabilir. Yıkanabilir halılarla parke zeminler daha az tahriş edici madde üretir.
Yeni halılar, formaldehit gibi koruyuculardan solunum problemlerine ve burun kanamalarına neden olabilecek toksik olabilen uçucu organik bileşikler (VOC) yayar.
Halı, HEPA filtre vakumu ile düzenli olarak vakumlanmalı ve düzenli olarak profesyonelce temizlenmelidir.
Evinizde Sizi Hasta Ettiren 11 Şey İçin Verilen Bilgiler Yararlı Oldu mu ?
İzmir Temizlik firmamızdan Temizlik Hizmeti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ? Hemen Okuyun https://www.pasifiktemizlik.com/temizlik-hizmeti/
Whatsapp Destek Hattı : 0544 544 18 04
Bizi Takip Edin:
Karşıyaka/İzmir